ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 

Η ΕΠΙΛΟΓΗ Κοιν.Σ.επ. και οι ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΡΕΣ διοργανώνουν σεμινάριο αφήγησης για ενήλικες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (βρεφονηπιοκόμοι, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές, εκπαιδευτές ειδικής αγωγής), αλλά και σε όλους όσους θέλουν να εντάξουν τη δύναμη των παραμυθιών στη ζωή και τη δουλειά τους.

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν όλοι, χωρίς να έχουν γνώση   πάνω στο παραμύθι και την αφήγηση.

Άλλωστε όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν παραμυθά.

Σε αυτό το σεμινάριο προσφέρουμε μια πρώτη επαφή με τις βασικές τεχνικές που χρησιμοποιεί η αφήγηση για να ζωντανέψει τις ιστορίες  μπροστά στο κοινό.

Μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και πρακτική εφαρμογή, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να εκφράζονται μέσα από τον προφορικό λόγο, εξοικειώνονται με το μαγικό κόσμο του λαϊκού  παραμυθιού και της αφήγησης.

  • Διάρκεια: 3 ώρες
  • Ημερομηνία: Σάββατο 4/3/2023
  • Ώρα:10:30-13:30
  • Τόπος: Πρεβέζης 3 – Ν. Φιλαδέλφεια
  • Κόστος: 30 ευρώ

  Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο

  τηλ. 2102526000 ή μέσω mail info@epilogi.edu.gr

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Βιογραφικά στοιχεία εισηγητών

 

Οι Παραμυθοκόρες (Βασιλεία Βαξεβανη, Αντωνία Βέλλιου, Ιφιγένεια Κακριδώνη) δουλεύουν μαζί από το 2008 και αποτελούν τη μακροβιότερη ομάδα αφήγησης στην Ευρώπη. Είναι επαγγελματίες αφηγήτριες και πεπειραμένες παιδαγωγοί με πλούσιο ρεπερτόριο από τη λαϊκή προφορική παράδοση της Ελλάδας και όλου του κόσμου.

Σπούδασαν την τέχνη της αφήγησης στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης κοντά σε Έλληνες και ξένους αφηγητές και συνέχισαν τις σπουδές τους στο Maison du Conte, στο Παρίσι. Δημιουργούν και κάνουν παραστάσεις αφήγησης με τη συνοδεία μουσικής για μικρούς και μεγάλους. Ιστορίες από την ελληνική μυθολογία, παραμύθια από τη λαϊκή προφορική παράδοση, κείμενα λογοτεχνικά, ποίηση και έπος όλα συνθέτουν ένα πλούσιο ρεπερτόριο που αντλεί από τις ιστορίες της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου.

Ενώνουν τη δυναμική του λόγου και της έκφρασής τους σε ένα αρμονικό σύνολο και ζωντανεύουν τις ιστορίες με ρυθμό, κίνηση, μουσική και εικόνα ενθουσιάζοντας το κοινό και ξυπνώντας τη φαντασία του.

Μαζί αρθρογραφούν για το γνωστό free press Ταλκ γράφοντας λαϊκά παραμύθια για παιδιά με δραστηριότητες για οικογένειες. Ετοιμάζουν την πρώτη τους εκδοτική δουλειά σε μορφή κόμικ.

Οι Παραμυθοκόρες έχουν συνεργαστεί και εξακολουθούν να συνεργάζονται με μουσεία, δήμους και πολιτιστικούς φορείς, σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία για τη δημιουργία προγραμμάτων με καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον. Οι πιο σημαντικές από αυτές τις συνεργασίες είναι:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μουσείο Ηρακλειδών, Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεταμόρφωσης, Δημοτική Βιβλιοθήκη Ψυχικού, Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, Alternative Athens, Πολιτιστικό Εργαστήρι «Αγίων Ομολογητών» (Λευκωσία), Comicdom Press και Comicdom Con Athens, Athens Comics Library, Τaλκ – freepress για γονείς, Χώρος Τέχνης & Δράσης Βρυσάκι, Ιδιόμελο – Χώρος Τέχνης, Oliver Family House, Μουσική σκηνή «Μακάρι»

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο να συμπληρώσουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος 

Scroll to Top