Ποιοι Είμαστε

Η ΕΠΙΛΟΓΗ (Κοιν.Σ.Επ.) είναι Κέντρο Ειδικών Θεραπειών και Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ιδρύθηκε το 2015 και εδρεύει στη Νέα Φιλαδέλφεια στην Αθήνα σε ένα κτήριο 1.200 τ.μ.

Η  Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΕΠΙΛΟΓΗ (διακριτικός τίτλος ΕΠΙΛΟΓΗ Κοιν.Σ.Επ.)  ιδρύθηκε και λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους  4019/2011 και 4430/2016 και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας  του Υπουργείου εργασίας με αριθμό Γ 00854.

Ο κύριος καταστατικός σκοπός του Κοινωνικού Συνεταιρισμού ΕΠΙΛΟΓΗ είναι  η παροχή  υπηρεσιών κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού όπως τα άτομα με αναπηρία, οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη, τα  παιδιά και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Τα παιδιά εμφανίζουν μια σειρά από περιορισμούς σε βασικούς τομείς της ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης, απόρροια των λιγότερων κοινωνικών και συναισθηματικών πληροφοριών που λαμβάνουν.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ εξειδικεύεται σε θεραπείες ατόμων με ειδικές ανάγκες όπως στη Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Ψυχολογική Υποστήριξη, Συμβουλευτική οικογένειας, Μουσικοθεραπεία κ.α. μέσω έμπειρης διεπιστημονικής ομάδας που αποτελείται από λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους καθηγητές προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων, μουσικοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, καθώς παρέχει και Εναλλακτικά Θεραπευτικά Προγράμματα (Εικαστική Θεραπεία, Παιγνιοθεραπεία, Δραματοθεραπεία, Κινηματογραφοθεραπεία κτλ). Συμπληρωματικά οι δράσεις της περιλαμβάνουν άσκηση θεραπευτικών δράσεων με στόχο την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και επανένταξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Μέσα στο χώρο πραγματοποιούνται Προγράμματα αυτοεξυπηρέτησης και καθημερινής ζωής, Θεραπευτικό παιχνίδι, Μουσικοκινητικές – Ψυχοκινητικές δραστηριότητες, Μουσικοθεραπεία Μαγειρική, Θεατρικό παιχνίδι, Παραδοσιακοί χοροί διαφόρων χωρών που στόχο έχουν την εκμάθηση κινητικών, ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων του παιδιού.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ έχει καταφέρει να υλοποιήσει εξωτερικά ομαδικά προγράμματα που στόχο έχουν  την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και τη γενίκευση των κοινωνικών δεξιοτήτων των ατόμων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ) και νοητική στέρηση. Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν προσαρμοσμένες κινητικές δραστηριότητες, αθλητικές δραστηριότητες, κυκλοφοριακή αγωγή, επίσκεψη σε καταστήματα (σουπερ μαρκετ, λαϊκή αγορά κ.α.)  και ταυτόχρονα διαχείριση χρημάτων, περιπάτους στο άλσος, επίσκεψη σε μουσεία, σε αρχαιολογικούς χώρους, στον κινηματογράφο, σε θέατρα.

Η διεπιστημονική ομάδα της «ΕΠΙΛΟΓΗ» με αγάπη και σεβασμό στον ειδικό πληθυσμό και στις οικογένειές τους είναι κοντά τους ανά πάσα στιγμή αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τα προβλήματά τους.

Scroll to Top