ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ “ΑΥΤΙΣΜΟΣ & ΤΕΧΝΕΣ”

         Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα «ΑΥΤΙΣΜΟΣ & ΤΕΧΝΕΣ» το Σάββατο 1η Απριλίου στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, συνδιοργάνωσης του Δήμου Πειραιά, της «ΕΠΙΛΟΓΗ» Κοιν.Σ.Επ., του Σωματείου «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ», της ΣΚΕΠΗ Α.Μ.Κ.Ε. και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων «ΕΕΠΑΑ» .

          Η Ημερίδα ήταν αφιερωμένη στην ημέρα ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Η Πρόεδρος της «ΕΠΙΛΟΓΗ» Κοιν.Σ.Επ., κα Κυριακή Γρηγοριάδου ευχαρίστησε την κα Κατερίνα Λασκαρίδη, στην οποία δόθηκε και τιμητική πλακέτα, για την παραχώρηση αυτού του θαυμάσιου χώρου της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος, καθώς και για τη συμβολή του Ιδρύματος στον Τομέα της Ψυχικής Υγείας, στόχος του οποίου αποτελεί η έρευνα και η επιμόρφωση εκπαιδευτικών μέσα από προγράμματα που σχετίζονται με τον Αυτισμό.

         Οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στο καταπληκτικό μουσείο που στεγάζεται στο Ίδρυμα. Η κα Γρηγοριάδου στην ομιλία της, αναφέρθηκε στους διακεκριμένους ομιλητές και τους ευχαρίστησε λέγοντας ότι «ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας με μεγάλη χαρά και ανιδιοτελώς».

Ομιλητές της ημερίδας ήταν:

·Ο κος Απόστολος Δρίτσας, άτομο με Αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας, αναφέρθηκε βιωματικά στην καθημερινότητά του, η ομιλία του οποίου ήταν απόλυτα συγκινητική και καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους.

·Η κα Σοφία Λάτσινου, Μουσικός και Μουσικοθεραπεύτρια όπου παρουσίασε το θέμα «Ο ήχος και η Μουσική στον Αυτισμό»,

·Η κα Δώρα Παρδάλη, Ψυχολόγος και Δραματοθεραπεύτρια όπου παρουσίασε το θέμα «Τεχνικές Δραματοθεραπείας και Αυτισμός: Οφέλη και περιορισμοί»,

·Ο κος Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, Εργοθεραπευτής και Εμψυχωτής Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού όπου παρουσίασε το θέμα «Η Συμπερίληψη ως Πολιτική Δράση – Υπό το πρίσμα του Θεατρικού Παιχνιδιού»,

·Η Δρ. Χάρις Καρνέζη, Ηθοποιός και Δημιουργός του ψυχοπαιδαγωγικού μοντέλου «Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα»(ΓΣΔ) όπου παρουσίασε το θέμα «Εισαγωγή στο Γνωσιακό ΣυμπεριφορικόΔράμα»,

·Η κα Μίρκα Λαδά, Εργοθεραπεύτρια όπου παρουσίασε το θέμα «Η Τέχνη του Καντίνσκι ως μέσο εργοθεραπευτικής  παρέμβασης σε εφήβους 14-17 ετών με ΔΑΦ» και

·Η κα Γιάννα Δεληγιάννη, Σκηνοθέτρια και Ιδρύτρια του CINEMATHESIS όπου παρουσίασε το θέμα «Παίζουμε Κινηματογράφο…με μια άλλη οπτική»

       Στην Ημερίδα παρουσιάστηκε το τραγούδι με τίτλο «Το Κλειδί» σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Εμμανουηλίδη και της Σπυριδούλας Πουλιάση από τη χορωδία « Choice’s Choir »,μέλη της οποίας είναι παιδιά του ΚΔΑΠ μεΑ ΕΠΙΛΟΓΗ.

        Μας τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό,

η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κύριος Κώστας Κατσαφάδος, Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, αρμόδιος για θέματα πλοίων, ο κύριος Γιάννης Μελάς, Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων, ο κύριος Θεόδωρος Δρίτσας, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, η κυρία Ασπασία- Σίσσυ Αλιγιζάκη, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, ο κύριος Σπύρος Σπυρίδων, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και ο κος Παναγιώτης Μπούρος, Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών.

       Παραβρέθηκαν επίσης η κυρία Κυριακή Μπουρδάκου , Αντιδήµαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και ο κύριος Ιωάννης Παπανδρέου, Παιδίατρος Εφηβικής Ιατρικής – Επιστημονικός Υπεύθυνος Ιατρείου Εφηβικής Ιατρικής Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά.

       Η Πρόεδρος της «ΕΠΙΛΟΓΗ» Κοιν.Σ.Επ. κα Γρηγοριάδου και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ευχαριστούν θερμά το Δήμο Πειραιά και την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Σίσσυ Αλιγιζάκη καθώς επίσης την ΕΕΠΑΑ και τον Πρόεδρο κο Αθανάσιο Καμούτση για τη συνδιοργάνωση της Ημερίδας. Ευχαριστούν επίσης, την κα Σπυριδούλα Πουλιάση και τον κο Φίλιππο Τάλια καθώς και όλο το προσωπικό των ΚΔΑΠ μεΑ ΕΠΙΛΟΓΗ που με πάθος στήριξαν αυτή την Ημερίδα.

Share this post

Scroll to Top