Εκδήλωση για καλό σκοπό στο Φίλυρο – «Με τα παιδιά για τα παιδιά»

Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε η Εκδήλωση για καλό σκοπό με τίτλο «Με τα παιδιά για τα παιδιά» που διοργάνωσε στις 15 Μαϊου 2019 στο Φίλυρο ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη».

.Δεκάδες πακέτα με ανθρωπιστικό υλικό συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση του ΚΔΑΠ Φιλύρου και θα διατεθούν μέσω Κοινωνικού Παντοπωλείου –
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Είμαστε περήφανοι για όλους σας! Είστε πρωταθλητές στην κοινωνική αλληλεγγύη»
Παρουσία εκατοντάδων θεατών και τη συγκέντρωση σημαντικής ποσότητας ανθρωπιστικού υλικού, πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο «Με τα παιδιά για τα παιδιά» που διοργάνωσε το ΚΔΑΠ του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη» στο ΓΕΛ Φιλύρου. Η πρωτοβουλία ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο εκδηλώσεων του ΚΔΑΠ Φιλύρου και περιελάμβανε μαθητικό διαγωνισμό έργων ζωγραφικής και σκίτσου, αγώνες σκακιού, καθώς και αγώνες χορού, ρυθμικής γυμναστικής, μουσικής, μπάσκετ, βόλεϊ και tae kwon do. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η οποία είχε εξαρχής φιλανθρωπικό χαρακτήρα οι θεατές αντί εισιτηρίου προσέφεραν ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητες του, μια σακούλα ή ένα πακέτο ανθρωπιστικού υλικού, κυρίως τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα διανεμηθούν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.
«Είμαστε περήφανοι για όλους σας! Όχι μόνο για τις επιδόσεις σας στον αθλητισμό, τις τέχνες, τη ζωγραφική, το σκάκι, τον χορό, το μπάσκετ το βόλεϊ, το tae kwon do και τις υπόλοιπες δραστηριότητες σας, αλλά και διότι μέσα από συμπεριφορά και τη στάση σας αριστεύετε και προσφέρετε χαρά στους συνομηλίκους σας, αλλά και στους συμπολίτες μας που υποφέρουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Αποδείξατε ότι είστε πρωταθλητές και στην κοινωνική αλληλεγγύη. Θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση και τον πρόεδρο της ΚΔΑΠ Γιάννη Καρτάλη, καθώς επίσης στην εκπρόσωπο του Σωματείου «Έχω τη Δύναμη», Κική Γρηγοριάδου. Σας συγχαίρω, σας ευχαριστώ για την ευαισθησία σας και την συμμετοχή σας και σας παρακαλώ να μην ξεχάσετε όλους όσοι έχουν την ανάγκη μας» τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις που διαθέτει το ΚΔΑΠ στη Δημοτική Κοινότητα Φιλύρου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΔΑΠ, Γιάννης Καρτάλης που σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αφουγκραστήκαμε το αίτημα των κατοίκων και σε χρόνο ρεκόρ παραδώσαμε στο Φίλυρο μια δομή από τις καλύτερες που υπάρχουν σήμερα. Πρωταρχικός στόχος μας είναι να εξυπηρετηθεί η οικογένεια και να ενταχθεί στις δραστηριότητες μας το σύνολο των παιδιών, καθώς διαθέτουμε εγκαταστάσεις όλων των κατηγοριών. Για τον λόγο αυτό η ΚΔΑΠ στον δήμο μας λειτουργεί καθημερινά κυρίως απογευματινές ώρες που εξυπηρετούν περισσότερο τους γονείς, ενώ είναι ανοιχτή στη διάρκεια του καλοκαιριού, στις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων». Την ικανοποίησή της εξέφρασε η εκπρόσωπος του Ανθρωπιστικού Σωματείου «Έχω τη Δύναμη», Κική Γρηγοριάδου η οποία στον χαιρετισμό της ανέφερε: «Ο σκοπός της εκδήλωσης της ΚΔΑΠ είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και επιτεύχθηκε απόλυτα. Θέλαμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά για την παροχή στήριξης και βοήθειας προς συμπολίτες μας. Με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση βοήθησαν να συγκεντρωθεί σημαντικό υλικό σε τρόφιμα μακράς διαρκείας που θα διατεθεί μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη για τις ανάγκες περίπου 200 άπορων οικογενειών».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν από την ΚΔΑΠ με τιμητικές διακρίσεις, ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη κος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης για την τεράστια συμβολή του στο μέλλον των παιδιών μας. ο προπονητής του μπάσκετ Βαγγέλης Αλεξανδρής για την πολύχρονη και μακρά προσφορά του στον χώρο της καλαθοσφαίρισης και του αθλητισμού, η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γεωργία Ζαρδαβά για την άριστη συνεργασία της με την ΚΔΑΠ του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, η Καραμπεϊδου Πηνελόπη χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια στο BOCCIA για το αθλητικό της ήθος αγωνιστικότητα και μεγαλείο ψυχής,ο Άγγελος Κουτουνίδης για την κατάκτηση του χρυσού πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων στο TAE KWON DO και το αθλητικό του ήθος, ο.Γιώργο Μήλιο για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλείου στο πανευρωπαϊκό προτάθλημα εφήβων στο TAE KWON DO και το αθλητικό του ήθος, και το αθλητικό σωματείο ΑΕΤΟΣ ΦΙΛΗΡΟΥ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ και την άνοδό τους στην επόμενη κατηγορία.

 

 

Share this post

Scroll to Top