1ο  ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ»

 

Γέμισε με κόσμο και παιδικό ενθουσιασμό το Βεάκειο Θέατρο, τη Δευτέρα 30 Μαΐου, στο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά.

Η γιορτή που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά και το Ανθρωπιστικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο                    «Έχω τη Δύναμη» και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας» ήταν μια γιορτή για τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), αλλά και για εκατοντάδες παιδιά Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Δήμου, που πήραν μέρος στους Αθλητικούς και Δημιουργικούς Διαγωνισμούς που προηγήθηκαν.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Παιδικών Ακαδημιών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. διοργάνωσε το Αθλητικό Τουρνουά Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ και Τένις, ενώ με τη στήριξη της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου διοργανώθηκαν δυο Διαγωνισμοί Ποιήματος και Ζωγραφικής μεταξύ των μαθητών των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου. Οι διακριθέντες στο Αθλητικό Τουρνουά τιμήθηκαν με μετάλλια από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ.Π. και με επαίνους συμμετοχής. Οι νικητές στους Διαγωνισμούς Ζωγραφικής και Ποίησης έλαβαν τιμητικούς επαίνους, ενώ όλα τα παιδιά που πήραν μέρος (περισσότερα από 800) παρέλαβαν Αναμνηστικό Δίπλωμα.

Η αξιολόγηση των έργων των μαθητών έγινε από τα τρία ιστορικά Σωματεία του Πειραιά, το Πειραϊκό Σύνδεσμο (κ. Ιωάννη Σίμο και κα Μαρίνα Βλαχάκη) , Φιλολογική Στέγη Πειραιά (κ. Στέφανο Μίλεση και κ. Σταύρο Τζώρτζο) καθώς επισης και την  Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά (κα Ελισάβετ Αγόρου και κ. Παναγιώτη Βλασοπουλο).

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιελάμβανε χορευτικά, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, από τα παιδιά των δύο Κ.Δ.Α.Π, μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Δήμου, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από τους Τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους (Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», Ένωση Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ», ΧΕΝ Ν. Φαλήρου). Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η ανάγνωση από την                                 κα Κάρμεν Ρουγγέρη των ποιημάτων που βραβεύθηκαν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις απονομές των Τιμητικών Διακρίσεων και τη δέσμευση του Δημάρχου ότι η γιορτή του 2023 θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ  δεν θα είχε γίνει πράξη αν δεν είχαν αγκαλιάσει την ιδέα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, η Διευθύντρια Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Βάσω Σωτηρίου, ο Διευθυντής Ακαδημιών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. Μανώλης Τσιρογιάννης,  καθώς και η Πρόεδρος του Σωματείου   «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» κα Κική Γρηγοριάδου. Σημαντική ήταν και η στήριξη από τον Όμιλο Αντιπροσωπειών          «ΓΙΟΒΑΣ Α.Ε.», που μοίρασε δώρα τόσο στους νικητές των Διαγωνισμών, όσο και σε όλους τους μαθητές που παρέστησαν στο Βεάκειο Θέατρο.

Την βραδιά του Παιδικού Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Γιάννης Μώραλης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κ. Κατσαφάδος, ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πειραιά Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος, οι Βουλευτές της Ν.Δ κ.κ.Ιωάννης Μελάς, Ν. Μανωλάκος, Νόνη Δούνια και Χριστόφορος Μπουτσικάκης, καθώς και ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο Αντιπρόεδρος και ο Διευθυντής Ακαδημιών του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Δημήτρης Νάκος και Μανώλης Τσιρογιάννης.

Μαζί τους, οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά κ.κ Δημήτρης Αράπης, Δημήτρης Καρύδης, Κυριακή Μπουρδάκου και Παναγιώτης Ρέππας, οι Δημοτικοι Σύμβουλοι κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ.  Βουράκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ε.Τ.Α.Α κ. Σπύρος Σπυρίδων, η Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η Πρόεδρος της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά κα Σοφία Παυλάκου, οι Εκπρόσωποι των  Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δ. Πειραιά κ.κ. Χρήστος Μακρής και Δέσποινα Αρβανίτου, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Εκπροσώπους των Σχολείων για την άψογη συνεργασία τους (5ο Ν/Γ κα Μ. Βρεττού, 12ο Ν/Γ κα Ε. Καλέα, 23ο Ν/Γ κ.κ. Σ. Πατέρου, 36ο Ν/Γ κα Ε. Γαλανάκη, 50ο Ν/Γ κα Κ. Νικητιάδου, 54ο Ν/Γ κα Χ. Θεοδωράκη, 56ο Ν/Γ κα Μ. Χούλη, 1ο Δ/Σ Ν. Φαλήρου κα Μ. Ζαφειροπούλου, 2ο Δ/Σ Ζ. Παππά, 23ο Δ/Σ κα Σ. Καπετάνιου, 28ο Δ/Σ κα Β. Κολιοπούλου, 30ο Δ/Σ κ.κ. Σ. Καραγκιοζάκη, Ε. Λαθουράκη, Μ. Κουρουπάκη, 40ο Δ/Σ Φ. Μωυσιάδου, 54ο Δ/Σ κα Ανταράκη, 55ο Δ/Σ κα Τάσση, 56ο Δ/Σ κ.κ Χ. Τσίκνα, Μ. Καλούδας, Σ. Στεργιοπούλου, ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙΑ κ. Θ. Σαρμπάνη), και εκατοντάδες γονείς και μαθητές των σχολείων του Πειραιά.

 

 

leo.

Share this post

Scroll to Top