Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Αφής

Με την επίσκεψή μας στο Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών Ελλάδος συνεχίσαμε στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΠΙΛΟΓΗ τις εκπαιδευτικές μας εξορμήσεις. Το Μουσείο Αφής είναι ένα από τα λίγα Μουσεία του είδους στον κόσμο . Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός ότι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αγγίζουν τα εκθέματα. Τα εκθέματά του, αγάλματα, αγγεία, γλυπτά και χρηστικά αντικείμενα είναι πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων που εκτίθενται σε Μουσεία της χώρας μας όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Ακροπόλεως, Δελφών, Ολυμπίας, Ηρακλείου και το Κυκλαδικό Μουσείο.

Τα παιδιά και οι έφηβοί μας  είχαν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους στους χώρους του Μουσείου να αγγίξουν και να ψηλαφήσουν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, του Ερμή του Πραξιτέλητου Ποσειδώνα, του Ηνίοχου των Δελφώντου Κούρου της Βολομάνδρας αλλά της μακέτας του λόφου της Ακρόπολης φορώντας στα μάτια την ειδική μάσκα. Πέρα από τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα της επίσκεψης, μας δόθηκε η ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούμε και σε θέματα που αφορούν τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους του Μουσείου και τους εκπαιδευτές του για τη φιλοξενία και την όμορφη εμπειρία που μας χάρισαν.

Share this post

Scroll to Top