ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Μητέρα μου…Εσύ» που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με την Κοι.Σ.Επ ΕΠΙΛΟΓΗ και το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Η εκδήλωση τιμής στις Μητέρες του Δήμου,  έγινε  στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας και συγκέντρωσε εκατοντάδες δημότες οι οποίοι προσήλθαν για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της γιορτής, αλλά και να καμαρώσουν τις εργασίες των παιδιών που εκτέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στους χώρους του Κέντρου.

Εκτέθηκαν περισσότερα από 700 έργα μαθητών από τα  Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου. Τα έργα, ζωγραφιές και ποιήματα με θέμα «Μητέρα μου… Εσύ,  αξιολογήθηκαν από δυο τριμελείς επιτροπές Δασκάλων οι οποίοι ξεχώρισαν τα 12 καλύτερα.  Στους δημιουργούς -μαθητές δόθηκαν τιμητικοί Έπαινοι, ενώ  σε 6 από αυτούς απονεμήθηκαν δωρεάν voucher Πιστοποίησης Αγγλικών από τον Φορέα UCERT, του Ομίλου Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης D Group.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η Υφυπουργός για την Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρία Συρεγγέλα, ο βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας  κ. Γιώργος Σταμάτης, οι αντιπεριφερειάρχες Λουκία Κεφαλογιάννη, Γιάννης Κεχρής και Μαίρη Κουρή,  ο διευθυντής του ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ κ. Γιάννης Σεχίδης καθώς και ο πατέρας Τιμόθεος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ. Η υφυπουργός Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δόμνα Μιχαηλίδου έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Προλόγισαν  η Δήμαρχος Νεας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαίδου και η πρόεδρος της ΚοινΣεΠ ΕΠΙΛΟΓΗ κ. Κυριακή Γρηγοριάδου, ενώ την παρουσίαση έκανε ο δημοφιλής ηθοποιός κ. Θανάσης Βισκαδουράκης.

Συγκίνηση σκόρπισε η χορωδία από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΕΠΙΛΟΓΉ. Τα παιδιά τραγούδησαν, μαζί με τους εκπαιδευτές τους Σπυριδούλα Πουλιάση και Δημήτρη Εμμανουηλίδη, τραγούδια για τη Μητέρα, κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα από την κατάμεστη αίθουσα.

Ιδιαίτερα ευχάριστη νότα της εκδήλωσης ήταν η απαγγελία ποιημάτων για τη Μητέρα, από  8 μικρές μαθήτριες νηπιαγωγείου, ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές απ’ όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών σε ηρωίδες – μητέρες των παιδιών από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΕΠΙΛΟΓΗ, που θυσιάζουν τα πάντα για να διατηρούν ένα ζεστό περιβάλλον αγάπης και μέριμνας στα παιδιά τους, καθώς και σε  μητέρες του Δήμου Νέας Ιωνίας που έχουν ξεχωρίσει για την ανατροφή των παιδιών τους μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Αρκετοί από τους προσερχόμενους παρέδωσαν σε υπαλλήλους του Δήμου τρόφιμα για τις ευάλωτες Οικογένειες, ενώ τρόφιμα προσέφερε και η βιομηχανία τροφίμων ΓΙΩΤΗΣ.  Όλες οι μητέρες που προσήλθαν στην εκδήλωση έφυγαν κρατώντας ένα λευκό γαρύφαλο, προσφορά της εταιρείας KERGON.

 

Share this post

Scroll to Top